METAKOGNITIV TERAPI

Metakognitiv terapi er en nyere terapiform inden for den kognitive tilgang til psykoterapi, der er optaget at af hjælpe mennesker med at regulere deres tænkning. Terapiformen er evidensbaseret og udviket af psykolog og professor Adrian Wells siden 1990'erne. Essensen er, at vores psykiske trivsel afhænger af, hvordan vi tackler vores tanker og overbevisninger.


Metakognitiv terapi:


* Sætter fokus på, hvordan du håndterer dine tanker

* Udfordrer din tænkestil og dine måder at forholde dig til dine tanker og din situation

* Lærer dig nye strategier til at håndtere tankemylder og fastlåste tankemønstre

* Styrker dig til selv at tage styringen over dit indre tankeliv 

* Er både effektiv og skånsom, fordi du lærer at mestre nye værktøjer, uden at grave dybt i dine tidligere erfaringer


I terapiforløbet er målet, at du gennem samtaler og øvelser hjemme, opnår en ny bevidsthed om din egen tankehåndtering og lærer nye strategier, som øger din psykiske trivsel. Fx mindre angst, mere nærvær i dine relationer, bedre søvn og koncentration.


Når du bruger mindre tid på at bekymre dig og være optaget af dine negative/bekymrende tanker - og du i stedet kan fokusere på at været tilstede i dit liv - opnår du mere energi, kreativitet og mod til at leve det dit liv, som du gerne vil.


Ofte er korte forløb på 4-8 sessioner tilstrækkeligt for, at du opnår en ny bevidsthed om din tænkning og tager nye effektive strategier i brug - og du dermed oplever større psykisk trivsel.



COACHING


Når jeg coacher dig, er mit fokus, at du tager stilling til din situation og blive bevidst om, hvad der holder dig tilbage, hvilke ressourcer du har, og hvordan du kan bruge dem bedre for at nå dine mål. Eksempler på nogle af de emner der kan være relevante er: Arbejdspres, prioritering, beslutninger, work-life-balance, trivsel, karirieremål, udholdenhed, motivation, ambivalens, fleksibilitet, handlekraft.


Du definerer hvilke emner, opgaver eller situationer, som du har brug for at stille skarpt på.


Det er min erfaring, at det ofte er effektivt med et intensivt forløb i opstarten, 3-5 gange, med 1-2 uger imellem sessionerne. Derefter med længere tid imellem vores møder med feedback og udfordring.



terapi_roskilde